pijn is onzichtbaar leed
Het boek ‘Lieve Help’ van Anna Raymann, al bijna 5 jaar de bijbel voor veel mensen met langdurige pijn, is op veler verzoek nu ook als e-book verkrijgbaar.

Het is hét boek voor chronische patiënten en de mensen om hen heen, om te leren hoe ze steun en hulp kunnen krijgen of geven, en hoe ze hun relaties goed kunnen houden. Met meer dan 300 praktische, en meteen toe te passen tips en handvatten.

‘Lieve Help!’ heeft sinds haar eerste verschijnen in 2014 al enkele duizenden mensen met pijn, én de mensen om hen heen, bereikt. Het boek beleefde in 2016 haar derde druk, en is voor elke nieuwe druk herzien. Ook voor de e-bookversies is het boek deels herschreven en aangevuld.

Het e-boek is, naast het complete boek, nu ook verkrijgbaar in drie afzonderlijke delen:

‘Lieve Help! Deel 1: voor jou en je partner                            € 4,95
‘Lieve Help! Deel 2: voor jou en je kinderen                         € 2,95
‘Lieve Help! Deel 3: voor jou, en je familie en vrienden        € 3,95
‘Lieve Help!’ Alles inéén, het complete boek                        € 9,95

‘Lieve Help!’, het gedrukte boek  (excl. verzendkosten)        € 15,-

De e-boeken zijn alleen verkrijgbaar via de website www.boek-en-steun.nl.
Het gedrukte boek is daarnaast ook verkrijgbaar via bol.com en de boekhandel.

ENKELE VAN DE TIENTALLEN 5*****RECENSIES
Annette Heffels, vermaard psychotherapeute, tevens bekend als schrijfster van menig boek en haar columns in Margriet: “Ik ben onder de indruk! Het ziet er prachtig uit en inhoudelijk bevat het heel veel informatie, waar pijnpatiënten en hun omgeving veel aan kunnen hebben.”

Dr Henk Koning, Anesthesioloog-pijnspecialist ,  lid van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, de Dutch Pain Society, en de International Association for the Study of Pain.“Je hebt een prachtig boek geschreven. Ik denk dat heel veel pijnpatiënten hier heel veel aan zullen kunnen hebben.”

Dr B. Lousberg, als pijnarts verbonden aan het Pijncentrum Maastricht
“Wat een fijn en duidelijk geschreven en zo herkenbaar boek! Ook ik ervaar het als waardevolle bijdrage voor het begrijpen van en omgaan met de sociale aspecten en problematiek waarmee het hebben van chronisch (pijn-)lijden gepaard gaat.”

Ben van Cranenburgh, neurowetenschapper en oprichter van het ITON (Instituut voor toegepaste neurowetenschappen; houdt zich al tientallen jaren bezig met chronische pijn: “Heel nuttig en zeker een belangrijke bijdrage voor de kwaliteit van leven van mensen met pijn.”

Enkele van de vele lovende recensies van patiënten:
“Geweldig boek! Als pijnpatient is dit een ‘must-read’”
“Eigenlijk moet dit boek in bij iedere pijnpatiënt in zijn/haar boekenkast staan, of liever naast zich liggen, zodat je regelmatig even kunt teruglezen!”
“Onwijs mooi boek dat goed en duidelijk is beschreven.”
“Een super goed boek, voor zowel de chronisch pijn patiënt als zijn familie, vrienden enz. zeer goed geschreven, erg duidelijke en zeer bruikbaar.”
“Ik had het boek in twee dagen uit en heb menig traantje gelaten. Zo herkenbaar!”

Veel meer recensies zijn te vinden op boek-en-steun.nl

OVER DE AUTEUR:
Anna Raymann is fysiotherapeute en ervaringsdeskundige. Zij houdt zich al ruim 6 jaar bezig met chronische pijn en richtte de non-profit organisatie Boek-en-steun op. Ze heeft dagelijks contact met vele pijnpatiënten via haar website, en op de Facebookgroepen met 3000 leden.
Door goed naar de patiënten te luisteren heeft ze de afgelopen 5 jaar een enorme kennis opgebouwd over de vele bijkomende problemen, die chronische patiënten ondervinden in hun dagelijkse functioneren en het behouden van een goed sociaal netwerk.  Bovendien heeft ze de afgelopen jaren veel geleerd van deskundigen op het gebied van pijn, waarmee zij in contact staat (neurowetenschappers, psychologen en enkele pijnartsen). Dit alles heeft geleid tot een verbetering én aanvulling van ‘Lieve Help!’
Het boek is geïllustreerd met tekeningen van Gijs van der Lelij.

Home » Meer weten? » Bewezen hulpboek voor mensen met chronische pijn nu nog toegankelijker