Activiteiten voor donateurs en geïnteresseerden

 • Contactbijeenkomsten
  Op locaties, verspreid over het land, worden contactbijeenkomsten georganiseerd voor mensen met chronische pijn, zoals in Alkmaar, Meppel, Arnhem en Capelle aan de IJssel. Deze bijeenkomsten worden geleid door onze vrijwillige medewerkers. Deze medewerkers  hebben allen zelf chronische pijn en hebben geleerd hoe daarmee om te gaan. Deze ervaringsdeskundigheid zetten zij graag in om aan anderen dit ook te leren.
 • Inloopspreekuren
  Op verschillende locaties organiseren we inloopspreekuren: in Alkmaar, Dokkum, Arnhem, Velp, Gouda, Rotterdam en Schiedam. Tijdens deze spreekuren kunnen bezoekers informatie krijgen over Pijn-Hoop.
 • Training leren omgaan met chronische pijn.
  Voor donateurs organiseren wij een landelijke training (met eigen bijdrage) om om te leren gaan met chronische pijn. Ook niet-donateurs kunnen deze training bijwonen, maar dan wel tegen een hogere eigen bijdrage.
 • Voorlichting
  Op verzoek verzorgen wij lezingen en lessen over omgaan met pijn bij opleidingen in de gezondheidszorg zoals MBO-opleidingen, HBO-opleidingen, universiteiten, ziekenhuizen, bij andere patiëntenorganisaties, bij ouderenbonden of andere geïnteresseerde belangstellenden.
 • Nieuwsbrief
  Donateurs ontvangen 4 keer per jaar de Nieuwsbrief van St. Pijn-Hoop. Wij brengen de lezers informatie over nieuwe ontwikkelingen op het terrein van pijnbehandeling.
 • Website
  Op deze vernieuwde website willen we onze donateurs sneller op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen. Ook geven we informatie over de landelijke en regionale aandacht en activiteiten op het gebied van chronische pijn.
 • Informatiemateriaal
  Pijn-Hoop beschikt over veel informatiemateriaal op het gebied van chronische pijn. Dit materiaal stellen wij ter beschikking van geïnteresseerden, na ontvangst van het aankoopbedrag en de verzendkosten.
  Bij ons zijn verkrijgbaar:
  – een brochure (Over)leven met pijn
  – een kwartetspel over chronische pijn, ontwikkeld door Pijn-Hoop zelf, met 52 onderwerpen over chronische pijn
  – een DVD “Over leven met pijn” met uitleg over hoe chronische pijn ontstaat en hoe je ermee om kunt gaan
  – een informatiepakket voor studenten en scholieren aan het middelbaar onderwijs
  – losse nummers van de Nieuwsbrief, tegen € 6,00 per exemplaar

 

Wat is chronische pijn?

Iedereen weet wat pijn is. Het soort pijn dat weer over gaat. Bij 1 op de 5 Nederlanders gaat de pijn niet meer over.

Wil je donateur worden

Wil je donateur worden en wat kost dat? Als je wilt weten wat de voordelen zijn van het donateur zijn.

Bijeenkomsten in de regio

Praten met lotgenoten helpt! De enige manier om te weten hoe het daar toegaat, is om een van onze bijeenkomsten bij te komen wonen.

Iedereen heeft wel eens pijn. Maar als die pijn niet meer overgaat, wat dan?