Het Geheim van Pijn is een boek dat door kinderen vanaf 10 jaar zelf gelezen kan worden, maar zeker ook interessant is voor volwassenen. 

Het eerste verhaal is het pijnverhaal van Dana en hierin wordt het proces van “acute” pijn beschreven. Onder leiding van dokter Thomas en door middel van een virtual reality bril, duikt ze in haar lichaam. Samen komen ze langs plekken in haar lichaam en brein die belangrijk zijn in haar pijnverhaal. Ze ontdekken wat er allemaal van invloed is op het voelen van pijn en wat Dana hieraan kan doen. (30 bladzijden). 
Het tweede verhaal is het pijnverhaal van Timo. Timo heeft chronische pijn en samen met Dana en dokter Thomas duikt hij ook zijn lichaam in om het geheim van zijn pijn te ontrafelen. (44 bladzijden)
Beide verhalen worden ondersteund door heldere en aantrekkelijke illustraties. 

De auteurs zijn Floor van der Valk en Tamara van der Houwen. Zij zijn beide fysiotherapeut en gespecialiseerd in pijn. De uitgever is Stichting Pijn-Hoop, een landelijke patiëntenorganisatie voor en door mensen met chronische pijn. Het Geheim van Pijn heeft als publicatiedatum voor het grote publiek: 13 november 2020.

Bestelmogelijkheden

Het boek Het Geheim van Pijn is niet via de boekhandel verkrijgbaar maar kan als volgt besteld worden:

  • via de website pijnenzo.nl
  • via Stichting Pijn-Hoop. Het boek is bestemd voor kinderen en hun ouders. Per adres kan 1 boek besteld worden.

Als u het boek bij St. Pijn-Hoop wilt bestellen gaat dat als volgt:

U stuurt een mail naar Stichting Pijn-Hoop, naar projectleider@aandachtisdesleutel.nl .
In die mail zet u uw naam en het postadres (straatnaam en postcode), waarnaartoe het boek gestuurd moet worden.
Daarna ontvangt u van St. Pijn-Hoop een mail waarin staat naar welk bankrekeningnummer u de vergoeding voor de handlings- en verzendkosten moet overmaken. Het bedrag dat u moet overmaken is € 17,00. Alle bestellers ontvangen het boek na ongeveer een maand.
(We verzamelen de adressen over een hele maand en daarna worden ze alle tegelijk verzonden).