Ik onderzoek mee

INTIEM ZIJN MET CHRONISCHE PIJN?

Chronische pijn kan invloed hebben op jouw leven, zoals hoe je woont, werkt, sport en wat je doet in je vrije tijd. Ook kan chronische pijn invloed hebben op jouw sociale leven en liefdesleven.

 

Dit onderzoek gaat over de invloed van chronische pijn op jouw ervaringen met intimiteit in jouw liefdesleven. Denk hierbij aan de invloed van chronische pijn op gevoelens van aantrekkelijkheid, (geen) energie of zin hebben in knuffelen of seks, onzekerheid over het maken van bewegingen of houdingen, of angst over wat wel of niet kan.

Het is een privé onderwerp waar niet zomaar over gesproken wordt. Dit is ook de reden waarom onderzoekers en (zorg)hulpverleners hier meer over willen weten. Je kan anoniem meedoen aan het onderzoek.

Het bespreken van seksuele zorgen blijkt niet vaak te gebeuren in behandelingen van mensen met chronische pijn. (Zorg)hulpverleners kunnen het ongemakkelijk vinden om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken. Toch geven regelmatig mensen aan de bespreking van dit onderwerp gemist te hebben tijdens hun behandeling.

ONDERZOEK

Door dit onderzoek krijgen we meer inzicht in hoe en waarmee we chronische pijn patiënten kunnen helpen. En wat er nodig is om het onderwerp bespreekbaar te kunnen maken tijdens de behandeling. Je kan jouw ervaringen en ideeën delen over de volgende onderwerpen:

  1. Welke beperkingen of problemen ervaar je met intimiteit en op seksueel gebied door chronische pijn?
  2. Welke manieren heb je gevonden om met beperkingen of problemen met intimiteit of op seksueel gebied om te gaan?
  3. Welke vragen heb je over intimiteit en seks die je wilt bespreken met (zorg)hulpverleners?

Andere deelnemers delen ook hun ervaringen in ‘Ik onderzoek mee’. kan aangeven ‘bij ervaringen van anderen beantwoorden’ in hoeverre jij je in hun ervaringen herkent. Per onderwerp wordt 5x € 10,00 verloot aan cadeanbonnen. Lees meer hierover en hoe je kan meedoen in de handeding. Je kan meedoen aan het onderzoek tot 1 maart 2021.

De informatie uit het onderzoek wordt verwerkt tot adviezen voor (zorg)hulpverleners. Hierdoor kunnen zij meer aandacht geven aan het onderwerp seksualiteit en intimiteit wanneer chronische pijn patiënten hier behoefte aan hebben. 

Heb je vragen over dit project en wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Eveline de Jong van het Landelijk Netwerk Chronische Pijn:
eveline@landelijknetwerkchronischepijn.nl
Voor vragen of opmerkingen over de onderzoekswebsite ‘Ik onderzoek mee’, mail naar
crowdience.elg@radboudumc.nl