Uniek zwemmen in Brabant

Sporten is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het is niet alleen gezond, het vormt ook een uitlaatklep voor velen en kan leiden tot maatschappelijke participatie en integratie. Zwemmen blijkt hiervoor een populaire sport. Voor mensen met een beperking is ‘even zwemmen’ echter niet altijd zo vanzelfsprekend.

Het is belangrijk om doelgroep-specifieke drempels weg te nemen om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te kunnen laten maken met de zwemsport. Om deze reden is er een nieuwe samenwerking tussen het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten, InnoSportLab de Tongelreep, de KNZB en de provincie Noord-Brabant gestart, welke heeft geleid tot het initiatief ‘Uniek Zwemmen in Brabant’.

Enquête

Het beoogde doel van Uniek Zwemmen in Brabant? Een toegankelijke zwemsport voor iedereen binnen onze provincie! Door samen te werken met zwembaden, zwemaanbod, zorginstellingen en kennisinstellingen, willen we tot een gezamenlijke doelstelling en plan van aanpak te komen. Daarvoor willen we ook graag uw mening! Zou u ons willen helpen door onze enquête in te vullen? 

ENQUÊTE

Evenementen

Om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende zwemsporten, worden er verschillende evenementen georganiseerd binnen de provincie Noord-Brabant.

Zo worden er leuke zwemclinics georganiseerd, maar ook workshops voor trainers, begeleiders en andere geïnteresseerden.

Houd onze pagina en onze Facebookpagina in de gaten voor data, locaties en extra informatie!

Clinics
Wilt u of uw kind graag kennis maken met bijvoorbeeld waterbasketbal, (aangepast) wedstrijdzwemmen of G-waterpolo? Of lijkt het u leuk om de ochtendsessie bij te wonen? Meld u of uw kind dan snel gratis aan via het inschrijfformulier, of mail aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com voor meer informatie!

INSCHRIJVING CLINIC*

Workshop 
Door middel van workshops en presentaties worden er handvatten aangereikt voor zwemtrainers, begeleiders, ouders en zwembadpersoneel rondom het aangepast zwemmen. In ieder evenement zal één thema uitgelicht worden. Interesse? Meld u gratis aan via het inschrijfformulier, of mail aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com voor meer informatie!

INSCHRIJVING WORKSHOP*

De inschrijfformulieren zijn alleen geactiveerd in de periode dat inschrijven mogelijk is voor een aankomend evenement

Home » Meer weten? » Project Uniek Zwemmen in Brabant