Publicaties over leven met pijn

 

Er zijn verschillende boeken over het thema Chronische Pijn geschreven. Hiernaast vindt u een boekenlijst.

Stichting Pijn-Hoop heeft een Brochure  Over Leven met pijn uitgegeven. Hierin kunt u lezen hoe u met de pijn toch een volwaardig leven kunt leiden. Chronische pijn gaat (meestal) niet over. Dat is een probleem en het is niet makkelijk daarmee om te gaan. Dat is een lange weg. Die weg begint met het onder ogen zien van de realiteit: je hebt chronische pijn. De volgende stap is: leren leven met die pijn. Dat is geen geringe opgave, maar pas na het zetten van de eerste stap kun je verder. Ondanks de pijn is het mogelijk een leven te leiden dat de moeite waard is. Dat is ook geen geringe opgave en daar is je eigen inzet voor nodig.

Als donateur ontvangt u 4 x per jaar de Nieuwsbrief van ons. Hierin staan allerlei artikelen en wetenswaardighden over chronische pijn en aanverwante onderwerpen.

Verder hebben wij een DVD  Over leven met pijn
Voor mensen die dagelijks met pijn worden geconfronteerd en op zoek zijn naar informatie is dit een interessante en informatieve DVD. Wanneer je – voor pijn – een bezoek brengt aan een arts, heb je hiermee genoeg informatie om samen met die arts te zoeken naar een oplossing die zo goed mogelijk bij je past.

Sinds enkele jaren beschikt Stichting Pijn-Hoop over een eigen kwartetspel.
Door middel van leuke, aan pijn gerelateerde tekeningen, worden 52 onderwerpen gemakkelijk bespreekbaar gemaakt.

Voor leerlingen die een werkstuk of scriptie rondom het thema Chronische pijn willen maken is er een Studiepakket voor werkstukken of scripties

Tenslotte hebben we de patiëntenversie van De Zorgstandaard Chronische pijn