Het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem (SWP) organiseert op 1 maart 2023 om 14.00 uur een webinar over gordelroos, samen met pijnspecialist dr. Mienke Rijsdijk, van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
Van 27 februari tot 5 maart wordt op landelijk niveau de Bewustwordingsweek Gordelroos georganiseerd. Gordelroos is geen bekende aandoening, maar komt wel veel voor. Er is daardoor veel stil leed.
In deze week wordt daar aandacht voor gevraagd. Deze Week wordt wereldwijd gehouden. In Nederland wordt deze Week voor het eerst gehouden.
Dr. Mienke Rijsdijk legt uit wat deze pijnlijke aandoening inhoudt. Gordelroos start met blaasjes op de huid en kan bij sommige mensen leiden tot chronische (zenuw)pijn.

In het filmpje op YouTube vertelt iemand met gordelroos over haar ervaring met gordelroos en de gevolgen van de chronische pijn.
Drs. Lisa Adriaansen brengt de kijker op de hoogte van de ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek, naar de behandeling van deze (zenuw)pijn.
De deelname aan het webinar is gratis. Om beter op de hoogte te zijn van gordelroos en van de bewustwordingsweek gordelroos, kijk op  www.aandachtvoorgordelroos.nl
Klik op 1 maart 2023 op deze link, even voor 14.00 uur: https://www.youtube.com/watch?v=u0NsSvmICWs