Home 9 Onze Trainingen 9 Basistraining

Basistraining ‘Leren leven met chronische pijn’

Alle trainingen worden gegeven in het gastvrije groepshotel Het Bosgoed te LunterenHet Bosgoed is volledig rolstoeltoegankelijk, terwijl iedere deelnemer de beschikking heeft over een eigen kamer met een verstelbaar bed en een eigen badkamer. De kok is in staat om voor ieder dieet een smakelijk gerecht op te dienen. In de vergaderzaal waar de training gegeven wordt, zijn bedden beschikbaar voor de deelnemers en kan je vanaf een bed de training volgen.

Chronische pijn hebben betekent niet alleen altijd pijn hebben, maar zorgt ook voor veel bijkomende problemen. Die problemen en de daar meestal bijbehorende stress beïnvloeden de pijn negatief en maken de invloed die de pijn op je leven heeft alleen maar groter. Door beter te leren omgaan met die problemen, kun je zelf je kwaliteit van leven verbeteren. Dat lijkt onmogelijk, maar inmiddels weten veel mensen met pijn dat je écht ‘anders’ met je pijn kunt leren omgaan!

Uitgaande van je eigen ervaringen, behoeften en mogelijkheden, wordt er gewerkt aan verbetering van je huidige situatie. Dat gebeurt in groepsverband op een actieve persoonsgerichte manier onder deskundige leiding van een trainer samen met een ervaringsdeskundige.

In de basistraining wordt stilgestaan bij de invloed die de pijn heeft op je leven en hoe je hier anders naar kan kijken en mee kan leren omgaan.

Uitleg van pijn (de pijneducatie) blijft belangrijk om de chronische pijn beter te begrijpen en de juiste handvatten te krijgen zodat er pijndemping kan ontstaan. Hiervoor is het nodig dat je inzicht krijgt in je gedragspatronen, je gedachten, je emoties en gevoelens. Liefdevol naar jezelf kijken en goed voor jezelf zorgen zijn belangrijke doelen.

Samen met lotgenoten geeft de training een extra dimensie van samen zijn en ervaren.

Prijs: € 150,–. Deze prijs is inclusief maaltijden, koffie/thee en twee overnachtingen.

Prijs: leden krijgen € 100,– korting, dus betalen maar € 50,–.

Wil je je opgeven voor de training vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

 

 

Boek de Basistraining

training hoe om te gaan met chronische pijn