Home 9 Over ons

Over Pijn-Hoop

Pijn-Hoop is een patiëntenorganisatie vóór en dóór mensen mensen met chronische pijn. De patiëntenorganisatie richt zich op mensen met wat voor pijn dan ook. Dit kan ook pijn zijn waarvoor geen duidelijk oorzaak is te vinden. Dus iedereen met chronische pijn, van welk soort dan ook, kan zich aansluiten bij Stichting Pijn-Hoop.

Stichting Pijn-Hoop is opgericht in 1988 door vijf mensen met chronische pijn.

In de loop der jaren heeft Pijn-Hoop zich ontwikkeld tot een belangrijk steun- en informatiepunt voor mensen met chronische pijn, maar ook voor veel mensen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

pijn-hoop geeft hoop bij chronische pijn

Ontdek of wij jou en jij ons kan steunen?

Samen

Je hoeft het niet alleen te doen. Kom in contact met anderen die begrijpen wat het is om altijd pijn te hebben, omdat ze dat zelf ook ervaren. Doe het samen! Pijn-Hoop doet dat door een luisterend oor  te bieden via de telefonische hulplijn en de contactbijeenkomsten.

Leren

Pijn-hoop geeft informatie over onderzoeken en regelingen door middel van ‘De Nieuwsbrief’ en biedt documentatie en boeken over chronische pijn en hoe daarmee om te gaan aan. Wij geven ook voorlichting via inloopspreekuren en minors op beroepsopleidingen.

Omgaan

Wij geven tips en adviezen en delen ervaringen met elkaar op de contactbijeenkomsten en bij de telefonische hulplijn. We leren je ook hoe je met chronische pijn om kunt gaan door middel van onze verschillende trainingen. Velen zeggen: “Had ik dit maar eerder geweten”.

Lotgenotencontact
Lotgenotencontact
training cursus omgaan met chronische pijn

Onze materialen

leven met chronische pijn
overleven met chronische pijn
folder over lotgenotencontact