Home 9 Onze Trainingen

Onze trainingen

 

  • Ontdek hoe je kunt omgaan met chronische pijn. Ga voor kwaliteit van leven!
  • Heb contact met mensen die weten wat chronische pijn is.
  • Verblijf voor een lage prijs drie dagen in een zorghotel.
  • Geniet van lekker eten en een mooie omgeving.
  • Neem eventueel liggend op een bed deel aan de training.
  • Ga meteen met elkaar aan de slag.
  • Leer van een ervaren trainer en ervaringsdeskundige.

Patiëntenorganisatie Pijn-Hoop heeft 35 jaar ervaring met chronische pijn. Wij zijn een patiëntenorganisatie vóór en dóór mensen met chronische pijn. Al onze medewerkers hebben chronische pijn en zijn daardoor ervaringsdeskundig. We hebben een jarenlange ervaring met het geven van trainingen hoe om te gaan met chronische pijn. Wij hebben een basistraining ‘Leren leven met pijn‘, een vervolgtraining ‘Putten uit eigen kracht’ en een partnertraining ‘Pijn en partner‘.

Accepteer dat chronische pijn blijft,
stop met pijnbehandelingshoppen,
demp je eigen chronische pijn!

Voel je grenzen,
stel je grenzen,
zeg Nee!

Krijg weer controle over je lichaam
richt je op leuke dingen
verhoog je kwaliteit van leven!

 

De basistraining… wat een geweldige ervaring! Ik heb veel geleerd van het veelzijdige aanbod: kennis omtrent pijn, invloed van levens-gebeurtenissen, emoties, ademhaling etc. met verschillende werkvormen! En uiteraard het lotgenoten contact! Het verblijf is daar gewoon fantastisch! 

Wilma Groenendijk, 66 jaar, Heemstede

De basistraining ‘Leren omgaan met chronische pijn’ heeft ontzettend veel losgemaakt voor mij, en in mijn gezin. Nog los van het warme bad, zit ik weer wat meer zelf aan het stuur van mijzelf en mijn pijn in plaats van dat ik me daardoor laat leiden.

Jörgen van Remoortere, 50 jaar. Alphen a/d Rijn

Mijn deelname aan de training was als een warme deken. Herkenning, erkenning, oprecht, een lach en een traan…
Ik gun dit aan iedereen die worstelt met pijn. Kennis, kunde, handreikingen en bewustwording.
Niet perse makkelijk maar o zo nodig en zinvol.
Ernie Peeters, 51 jaar, Arnhem

training hoe om te gaan met chronische pijn

Inhoud van de training

Chronische pijn hebben betekent niet alleen altijd pijn hebben, maar zorgt ook voor veel bijkomende problemen. Die problemen en de daar meestal bijbehorende stress beïnvloeden de pijn negatief en maken de invloed die de pijn op je leven heeft alleen maar groter. Door beter te leren omgaan met die problemen, kun je zelf je kwaliteit van leven verbeteren. Dat lijkt onmogelijk, maar inmiddels weten veel mensen met pijn dat je écht ‘anders’ met je pijn kunt leren omgaan!

Uitgaande van je eigen ervaringen, behoeften en mogelijkheden, wordt er gewerkt aan verbetering van je huidige situatie. Dat gebeurt in groepsverband op een actieve persoonsgerichte manier onder deskundige leiding van een trainer samen met een ervaringsdeskundige.

 

 

Alle trainingen worden gegeven in het gastvrije conferentieoord Het Bosgoed te Lunteren. Het Bosgoed is volledig rolstoeltoegankelijk, terwijl iedere deelnemer de beschikking heeft over een eigen kamer met een verstelbaar bed en een eigen badkamer. De kok is in staat om voor ieder dieet een smakelijk gerecht op te dienen. In de vergaderzaal waar de training gegeven wordt, zijn bedden beschikbaar voor de deelnemers.

Prijs: € 150,–. Deze prijs is inclusief maaltijden, koffie/thee en twee overnachtingen.

Let op: leden krijgen € 100,– korting, dus betalen maar € 50,–.