Chronische pijn gaat niet over met een prik of pil

In de krant het NRC staat een interessant artikel over chronische pijn. In het artikel wordt een onderzoeker geïnterviewd een neuroloog, een neuro-immunoloog, een anesthesioloog/hoogleraar en een ervaringsdeskundige van Pijn-Hoop over chronische pijn. Men ziet ‘chronische pijn niet meer als acute pijn die is blijven hangen maar als een complexe aandoening waarbij het zenuwstelsel op verschillende niveaus ontregeld is’. ‘Chronische pijn, zeggen alle pijnexperts, is een bio-psycho-sociaal probleem’. ‘Een nieuw inzicht is de rol van het immuunsysteem’ bij het actief aanzetten of uitzetten van pijn.

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/06/16/chronische-pijn-gaat-niet-over-met-een-prik-of-pil-a4167159?utm_campaign=share&utm_medium=clipboard&utm_source=clipboard&utm_term=in-byline

Patientenorganisatie Pijn-Hoop

Pijn-Hoop is een patiëntenorganisatie vóór en dóór mensen mensen met chronische pijn. De patiëntenorganisatie richt zich op mensen met wat voor pijn dan ook. Dit kan ook pijn zijn waarvoor geen duidelijk oorzaak is te vinden. Dus iedereen met chronische pijn, van welk soort dan ook, kan zich aansluiten bij Stichting Pijn-Hoop.

 

 

 

 

 

 

Pleidooi voor vaccinatie tegen gordelroos

Pleidooi voor vaccinatie tegen gordelroos

Deze brief is nog steeds actueel aangezien de beslissing uitgesteld is (redactie Pijn-Hoop) Nijmegen 30 juni 2023             Geachte leden van de Tweede Kamer, Geachte Voorzitter van de Tweede Kamer, Binnen...

Lees meer
Kunstmatige intelligentie en osteoporose

Kunstmatige intelligentie en osteoporose

Lees hier het artikel: (klik op de titel) Kunstmatige intelligentie onthult onverwacht osteoporose-medicijn door Eugène Mathijssen  Hierin wordt verteld hoe met algoritme's er een medicijn is ontdekt dat osteoporose kan voorkomen en behandelen.

Lees meer