Gordelroos bewustwordingsweek

Van 26 februari t/m 3 maart vindt de tweede Gordelroos bewustwordingsweek plaats. In Nederland en ver daarbuiten vragen we aandacht voor de symptomen en impact van gordelroos op iemands leven en diens omgeving. Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus (varicellazoster virus). Bij een eerste besmetting met het virus krijg je waterpokken. Als de waterpokken weg zijn dan blijft het virus slapend achter in het lichaam. Als dit virus opnieuw actief wordt, kan men gordelroos krijgen. Dat geeft onder andere jeuk en een pijnlijke huiduitslag met blaasjes. Vaak gaat gordelroos vanzelf over, maar het kan pijnlijk zijn en soms langer duren door zenuwpijn. Daarom zetten we ons samen in met onder andere @Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem, @International Federation on Aging (IFA), het GGD platform, @Stichting Pijn-Hoop en @GSK om kennis en begrip rondom gordelroos te vergroten. Benieuwd naar verhalen van anderen? Laat je inspireren op www.aandachtvoorgordelroos.nl.

Patientenorganisatie Pijn-Hoop

Pijn-Hoop is een patiëntenorganisatie vóór en dóór mensen mensen met chronische pijn. De patiëntenorganisatie richt zich op mensen met wat voor pijn dan ook. Dit kan ook pijn zijn waarvoor geen duidelijk oorzaak is te vinden. Dus iedereen met chronische pijn, van welk soort dan ook, kan zich aansluiten bij Stichting Pijn-Hoop.

 

 

 

 

 

 

Minder chronische pijn door nieuwe techniek

Minder chronische pijn door nieuwe techniek

Patiënten met chronische pijn kunnen vanaf nu met een nieuwe techniek een veel hogere kwaliteit van leven krijgen. Een onder de huid aangebracht apparaatje, een neurostimulator, meet 50 keer per seconde of er pijnsignalen doorgegeven worden aan de hersenen. Zo kan het...

Lees meer