Ervaring van: Mijn ervaringen met Pijn-Hoop

Na een bezoek aan het UMCG in Groningen zag ik een folder van Stichting Pijn-Hoop liggen. Thuis heb ik meteen gebeld met het nummer van de folder. Het telefoon nummer bleek van de voorzitster te zijn. Zij vertelde mij dat er binnenkort een cursus zou beginnen over omgaan met pijn. Verder vertelde ze dat er een kwartaalblad uitgegeven werd met veel informatie.

 Ik ben meteen naar die cursus toe gegaan. Na een lange zoektocht kreeg ik duidelijkheid wat ik het beste kon doen met de pijn. Ik had die pijn gekregen na een ongelukkige stoot met een ijzeren balk. Pijn in de nek, hoofd en rechterarm, veel behandelingen en pijnstillers hielpen niet. Ik wilde graag  weer werken maar dat lukte niet. En ik werd ook niet vrolijk van de pijnstillers. 

De basistraining van Stichting Pijn-Hoop was voor mij een eyeopener! Jezelf blijven, accepteren dat je pijn hebt, een andere manier van met je beperkingen omgaan.  goed voor jezelf zorgen, gelijk gestemde zoeken en blijven bewegen. De cursus was een succes voor mij. Ik heb daar zoveel aan gehad! Daardoor kon ik met alle goede adviezen weer werken en meer plezier hebben in mijn leven.

De volgende stap was het volgen van de training en nog later de kadertraining. Waardoor ik in Friesland een lotgenotencontactgroep kon starten. Elk jaar zijn er herhalingstrainingen te volgen die steeds weer nieuwe stof en inzicht brengen voor jezelf maar ook iedereen die bij je op de contactgroep zitten. Het was een goede stap omdat de contactgroep in een behoefte voorzag. Samen onderwerpen bespreken en elkaar versterken,  begrip voor een ander hebben. Nu ben ik nog steeds telefonisch contactpersoon voor Pijn-Hoop. Pijnhulp geven en om mensen te informeren over alle mogelijkheden van Pijn-Hoop en onze doelstellingen en te luisteren naar de verhalen die ze met mij delen. Vaak kan ik meedenken water nu nodig is om optimaal te kunne functioneren ook met pijn en een beperking.

Nu ik in balans ben, voel ik me dankbaar dat ik anderen die nog tegen veel hobbels aanlopen mag helpen door voornamelijk te luisteren. Wat een rijk gevoel!

Liesbeth Bijl

omgaan met chronische pijn

Patiëntenorganisatie Pijn-Hoop
Pijn-Hoop is een patiëntenorganisatie vóór en dóór mensen mensen met chronische pijn.
De patiëntenorganisatie richt zich op mensen met wat voor pijn dan ook. Dit kan ook pijn zijn waarvoor geen duidelijk oorzaak is te vinden. Dus iedereen met chronische pijn, van welk soort dan ook, kan zich aansluiten bij Stichting Pijn-Hoop.

 

 

 

 

 

 

De Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief

'De Nieuwsbrief' ons kwartaalblad met interessante artikelen over allerlei onderwerpen die met chronische pijn te maken hebben: Onderzoeken, ervaringsverhalen, columns, nieuws en interviews. 

Lees meer